Van der Vorst Juridisch Advies voorziet u als particulier van gedegen en duidelijk advies op diverse rechtsgebieden.
Arbeidsrecht
In de relatie tussen een werkgever en werknemer gelden er allerlei regels. Vaak staat u daar niet elke dag bij stil. Pas als er iets mis gaat in deze relatie, gaat u zich realiseren wat de consequenties voor u kunnen zijn. Als u bijvoorbeeld ziek of ontslagen wordt, is het prettig om te weten welke regels voor u en uw werkgever gelden. Wat moet u eigenlijk doen in deze situatie? Steeds vaker komt het voor dat bedrijven medewerkers ontslaan vanwege bedrijfseconomische omstandigheden. Het is dan belangrijk te weten wat uw rechten zijn. U kunt ook te maken krijgen met disfunctioneren, arbeidsconflicten, eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden, concurrentiebedingen, slechte werkomstandigheden, een CAO en nog veel meer. In geval van werkloosheid of dreigende werkloosheid kunnen daar nog vragen over uw uitkering of uitkeringsinstantie bijkomen? In al die gevallen staat Van der Vorst Juridisch Advies u met raad en daad terzijde en beantwoorden wij graag uw vragen.
Bestuursrecht
Hebt u een vergunning aangevraagd voor een uitbouw of een dakkapel en heeft de gemeente deze afgewezen? Is de WOZ-waarde van uw woning te hoog vastgesteld? Wij kunnen ons voorstellen dat u bezwaar wilt maken tegen zo’n besluit. Hebt  u daarbij hulp nodig, schroom dan niet om Van der Vorst Juridisch Advies in te schakelen. Wanneer bestuursdwang en dwangsommen door de overheid tegen u worden ingezet kunnen we u adviseren. Dat geldt ook voor zaken rondom bestemmingsplannen, handhaving, vergunningverlening en algemene bestuursrechtelijke zaken.
Consumentenrecht
Hebt u een televisie gekocht die net buiten de garantieperiode kapot gaat? Is uw bankstel in de verkeerde kleur geleverd? Hebt u een auto die verborgen gebreken heeft terwijl de verkoper u daar niet op gewezen heeft? In deze gevallen zijn er mogelijkheden tegen dit onrecht op te komen. Alle producten en diensten die u koopt of waar u gebruik van maakt, moeten aan bepaalde regels voldoen. Consumentenrecht is van toepassing op alle verkopen tussen bedrijven en burgers. Wilt u weten wat uw rechten zijn of welke acties u kunt ondernemen? Raadpleeg dan Van der Vorst Juridisch Advies.
Incasso, dwangbevelen en beslag
Hebt u brieven van een incassobureau gekregen? Is de deurwaarder langs geweest met een dwangbevel?  Of is beslag gelegd op uw huis, auto, inboedel of salaris/uitkering? In die gevallen is het raadzaam juridisch advies in te winnen. Nog beter is het om Van der Vorst Juridisch Advies al bij een aanmaning in te schakelen. In die fase van het incassotraject zijn er meer mogelijkheden om zaken met de schuldeiser te regelen. Het kan ook voorkomen dat u het niet eens bent met een vordering. In dat geval kunnen we u in een gerechtelijk traject bijstaan.
Huurrecht
Moeilijkheden met uw verhuurder? Hebt u een huurcontract aangeboden gekregen dat u op juridische juistheid wilt laten checken? Wordt de gehuurde woning slecht onderhouden door de verhuurder? Hebt u geen rustig woongenot van het gehuurde? In die gevallen kan het raadzaam om juridisch advies in te winnen. Maar ook wanneer u uw huur niet kunt betalen, bij het vragen van huurvermindering, bij een dreigende ontruiming of verborgen gebreken, is het verstandig om ons te vragen uw belangen te behartigen. Want niets is zo vervelend als het niet kunnen genieten van uw gehuurde huis.
Particulier |
© 2012. Alle rechten voorbehouden. VDWdesign | Login